Sophienera d’Ghallanda

a small female Halfling dressed in a yellow or Orange cloths(Punjabi) riding a human size Dinosaur

Description:

Sophie is meestal te vinden in traditionele ‘planes’ kleren (bestaande uit een soort van lang T shirt dat rond de heupen slijt in een voor en achter flap met daar onder een bijkleurende broek en een doorzichtige sjaal) in verschillende vrolijke geel/oranje tinten die versiert zijn met mooie borduursels van verschilde rode bloemen, rijdend op haar kleine Dino.

Bio:

Op een van de eerste dagen van de zomer(25 Juni/Nyhm) in 978YK werd de kleine Sophienera (Sophie) in het hoofdkwartier van Ghallanda in Gatherhold. Haar vader Normere d’Evandhalmihr (casterwill in oud halfling) was een afstammeling van een machtige magiërs familie en was op het moment van de geboorte aan het strijden met de undead van Karranth. Haar moeder(Gelanmira d’Ghallanda) had in het huis van gastvrijheid meer dan genoeg mensen om haar te helpen en er heersten een oppervrolijkste stemming in het huis. Nog geen week na de geboorte vond haar peetoom(en oom) Yoren d’Ghallanda de eerste glinsteringen van een dragonmark op haar hand en een uur later werd er een feest gegeven voor de zegening van de helpende hond. De volgende dag werd er slecht en beter nieuws gebracht in het huis van gastvrijheid, haar vaders bataljon was verslagen door de troepen van Karrnath, maar zijn lichaam en die van paar soldaten zijn niet gevonden tussen lijken. Dagen werd er niets vernomen en engst dat hij dood was groeide in het huis. Tien dagen na de verdwijning werd haar vader met een soldaat niet ver van de weg gevonden, gewond en uit gehongerd. Met de hulp van de Jorasco’s werd haar vader genezen, maar zijn linkerbeen was verlamd en niet meer te redden. Gekluisterd in zijn spoel op wielen kon hij het strijdveld niet meer betreden en werd hij uit militaire dienst ontslagen.
Sophie’s jeugd was er een zonder problemen en met veel vreugde. Ze was altijd vrolijk en liep vaak luid(en soms vals)zingend door gangen van de grote vleugel van haar ouders. Ze hield altijd van het lekkere eten van haar peetoom en al toen ze zes jaar was had ze al besloten later net zo goed of beter te kunnen koken als hij. Vanaf die dag begon hij haar de kunt van het koken te leren en samen stonden ze vaak met veel plezier te koken voor de vele gasten en de grote familie. Niet veel later begon ze controle te krijgen over de magische krachten van haar mark en met veel trots liet ze haar onzichtbare helper helpen met het snijden van de groente en het bedienen van de gasten. Haar moeder wilde leren haar hoe zich moest gedragen in nette gezelschappen, maar daar bleek ze een natuur talend in te zijn. Al na de tweede les kon ze alles wat ze moest kunnen van haar moeder en begon die haar over het verleden van de familie(en later van de wereld) te vertellen. Ook luisterde ze altijd vol inspanning naar de verhalen van haar vader over de vele gevechten die hij had gestreden en de avonturen die hij had beleeft.
Vlak voor haar tiende verjaardag (19 dagen dus 6 juni 988YK) kwamen voor het eerst de magische krachten van haar vader naar boven en wilde haar vader haar laten scholen door zijn zus tot magiër want strijd magie vond hij te gevaarlijk voor haar. Eenmaal bij haar tante was ze(naast koken)allen maar geïnteresseerd in de magie daar haar vader ook kon en weigerde ze spells te leren die haar vader niet had beschreven in zijn spannende verhalen. Na een jaar was het haar tante slechts gelukt één spell(arcane mark ook alleen met een smoes van dat het traditie was in de Evandhalmihr familie) bij Sophie bij te brengen en gaf ze het op haar nog meer bij te brengen. Dus besloot haar vader haar dan toch maar te scholen en na twee jaar wist ze alles wat hij haar toen kon leren. Drie jaar(een week na de day or mourning want daarbij stierf de vorige baron) later werd haar peetoom baron van het huis van gastvrijheid. In de hoop dat zijn lieveling’s nicht hem ooit zal mogen opvolgen gaf hij haar naast de wekelijkse kookles, ook les in politieke wikken en wegen binnen het huis en maakte hij haar junior assistent zodat zij haar mogelijk komende taken kan leren.
Toen ze een net twintig was geworden werd haar(deels dankzij haar peetoom)haar de baan aangeboden als kokkin en gastvrouw in Sannid’s restaurant, het beste restaurant van Sharn. Met veel plezier nam ze de baan aan en voor vijf jaar werkte daar en woonde ze in een mooi appartement in de platinum tower. Na vijf jaar te hebben gewerkt besloot ze dat ze meer van de wereld wilde zien en ging ze werken als gastvrouw en onderchef in de gouden draak de reizende herberg van Ghallanda. Daar leerde ze de grootste machten van haar familie, het creëren van een portaal naar een landhuis in een eigen wereld. Tijdens de schaarse vrije uren maakte ze wandelingen door het grote magische landhuis en keek met veel bewondering naar de magische beelden en illusies die ter vermaak van de gasten in de grote hallen stonden. Ze bleef bijna een jaar werken in de gouden draak en in dat jaar leerde ze vele interessante mensen kennen, van avonturiers en barbaarse stam hoofden van de vlaktes tot simpele dorpsmensen en criminelen.
Vlak voor ha verjaardag ging ze weer terug naar huis voor een familie bezoek en daar te genieten van een fijne vakantie. Haar ouders waren erg blij met de plotselinge terug komst van hun dochter en een bescheiden feestje gegeven om de terug komst en haar verjaardag te vieren. Jammer genoeg was de rustige vakantie al snel van de baan, want het hoofd van dienstenkeuring en gradatie, west Khorvaire had besloten om met pension te gaan en werd opgevolgd door het onder hoofd. Dit beteken de dat er een nieuw onderhoofd moest komen, haar oom zag een kans voor Sophie en zorgde ervoor dat zei bij de kandidaten zat. De volgende weken werd Sophie kennis over eten en de diensten die het huis onderhield meerder malen getest en blijkbaar vonden de raad haar de beste kandidaat, want ze werd verkozen.
Eerst moest Sophie een maand met het nieuwe hoofd mee om te kijken of ze er klaar voor was en haar opdrachten goed duidelijk te maken, maar daarna mocht ze onder begeleiding van vier beschermers de westelijke landen door trekken om de cafés, restaurants, herbergen, enz. die bij de gastvrijheids gilde horen of willen horen te bezoeken en hun legale diensten te keuren. Samen met twee dino rijders en haar neef Dantel d’Evandhalmihr trokken ze iets meer dan 5 en een half jaar door Aundair, Thrane en Breland en hebben ze honderden etablissementen gekeurd. Hun reizen waren voorspoedig en behalve een paar dwaze struikrovers hadden ze geen problemen, maar op hun laatste reis land de rand van de reches werden ze overvallen door een flinke groep bandieten. Een hevige strijd barste los, maar de vijf halflings waren behoorlijk in de minderheid en het leek erop dat ze de strijd zouden verliezen. Toen begon Sophie mark op te lichten, te groeien en uit het niets verscheen er een stevige houten huis stond om hun heen. Doordat er maar één deur was verdween het aantal voordeel van de bandieten en al snel sloegen de op de vlucht. Ondanks dat ze het gevecht hadden gewonnen waren de verliezen groot, beide krijgers zijn gesneuveld en stemming was zwaar.
Ze zag het feit dat haar mark groeide tijdens het gevecht als een teken en besloot om een avonturiers groep te zoeken om aan hun zijde te vechten in de hoop dat zo haar mark nog meer groeit en ze zelf zo’n landhuis als de gouden draak kan maken. Haar ouders en oom waren hier eerst niet erg blij mee en gaven haar een stem in raad in de hoop dat ze van haar idee zou vergeten. Toen ze hun plan faalde liet haar vader een speciaal beschermende huid maken om haar te beschermen en bracht hij haar in contact met Iago Zwartvoet, de kontact persoon van de avonturiers groep waar de zoon van een goede vriend van hem inzat(Jack d’Jorasco).

Sophienera d’Ghallanda

Wedergeboorte jivan9