Vince Abertouge

Een gnome op leeftijd, een spion en diplomaat.

Description:

Vincer

Bio:

Vince Abertouge heeft er al heel wat jaartjes opzitten. Deze middle-aged gnome is al zolang hij zich kan herinneren een spion voor ‘The Trust’. In Trolanport staat hij hoog aangeschreven als diplomaat en rechterhand van burgemeester van de stad (1 van de 3 van Zilargo), maar hij is in het geheim ook zijn guard en spion. Deze gnome is altijd netjes gekleed, zijn kort zwarte haar netjes achterover gekamd. Hij spreekt met een zekere blijk van hoge status in zijn stem en is niet bang zijn mening te uitten. Zoals alle gnomes in Zilargo is ook Vince opgegroeid met de lust naar kennis. Hij kreeg van jongs af aan al te maken met boeken en magische spreuken. Zijn beide ouders zijn zeer ge├»nteresseerd in magie en zijn vader heeft een eigen magic item inruil winkeltje (waar we al eens hebben geshopped). Als jongetje ging Vince vaak aan de haal met magic items en ook nu nog in zijn wat oudere jaren is hij nog gehecht aan zijn trinkets. Vince had helaas niet de interesse en talenten om een spell caster te worden naar groot verdriet van zijn ouders. In plaats daarvan ging hij vrijwillig het klooster in om de geheime van het monk zijn te leren. Dit was vrij ongewoon, het klooster was opgezet door een aantal mensen. Het was niet groots maar er werden dingen beoefend die Vince zijn fantasie te boven ging, lopen op lucht, het springen van kliffen. De gome was meteen thuis, de humans hadden nog nooit eerder een gnome getraind, maar hij bleek een natuur talent.
Toen gebeurde wat altijd gebeurd in Zilargo, een onschuldige enthousiasteling word betrokken bij politieke spelletjes en Vince werd in de organisatie die zichzelf ‘The Trust’ noemt getrokken. Deze organisatie is de eigenlijke wetgeving van Zilargo en staat onder de leiderschap van de drie. Binnen deze organisatie is hij van de ene positie naar de andere geschoven, uiteindelijk is hij beland waar hij nu is. Hij heeft altijd zijn magic items gekoesterd en heeft vooral een voorkeur voor wands en rods. Hij gebruikt de krachten van de wands op zichzelf in benarde situaties.
Vince is serieus, maar houdt zoals elke gnome van tijd tot tijd van een grap. Hij is voor een gnome wat aan de kleine kant en heeft een puntige neus, groene ogen. Hij is een spion en een diplomaat en zal deze 2 dingen proberen te combineren om uit situaties te komen, maar in geval van een gevecht is hij erg zelfverzekerd.

Vince Abertouge

Wedergeboorte Simos