Julia Tibs

Meeuw, kapitein van De Gouden Meeuw, verloofde van Jack

Description:

Meeuw is een blonde, vrouwelijke halfling die tussen middelbare en jonge leeftijd in zwerft. Ze draagt haar steile haar vaak in een staart op haar rug. De klederdracht van Meeuw is extravagant, met veel bont en helder wit.

Ze is een heel voorzichtige, berekenende jonge vrouw die zich altijd bewust is geweest van de afhankelijkheid van haar naar de bemanning en andersom.

Bio:

Julia groeide op in Wroat. Haar familie was gevlucht voor de oorlog en haar vader en moeder waren een klein winkeltje begonnen waar ze handwerk verkochten. Het winkeltje liep goed en Julia en haar broers werkten allemaal mee. Toch was het niet wat ze zocht in het leven. Ze liep zodra ze volwassen leeftijd had bereikt weg met een sleepbootkapitein en begon een leven als zeeman.

Zij en de oude kapitein van De Gouden Meeuw, Rias, werden goede vrienden en hij zag de talentvolle halfling als zijn eigen dochter. De schok was groot toen hij overleed en haar het schip achter liet. De bemanning was al even dol op haar als de kapitein en sloot haar in de armen. Ze besloten dat de naam Meeuw beter bij haar paste, dit werd haar vaste bijnaam. Meeuw heeft tijdens de oorlog goederen gesmokkeld naar oorlogsgebieden, vooral medicijnen en voedsel. Toch vond Julia nooit de juiste man, niemand leek haar aan te kunnen.

Toen de oorlog was afgelopen was er weinig werk voor de Meeuw en het schip raakte wat in verval. In wanhoop besloot Julia maar privé personen te gaan vervoeren en zo liep zij onze helden tegen het lijf. Tijdens een lange tocht naar de Schaduw Moerassen leerde ze de halfling barbaar Jack erg goed kennen en de twee werden eerst vrienden en daarna geliefden. Toen ze later zwanger bleek besloot het paar te gaan trouwen. Meeuw ging tijdelijk naar Starilaskur, waar de vader van Jack woont.

Julia Tibs

Wedergeboorte Gentlemanic