Jean Robert le Rommes

Hobgoblin griffioen rijder en general van de Zwarte Ogen

Description:

Jean is een brede, sterke hobgoblin met een mannelijke kaak vol grijs haar. Zijn rechter oog is een holle kas, bedekt door een ooglap. Zijn lange haar loopt over in een prachtige bond kraag van witte wolven vacht. Hij is bewapend met een grote bijl.

Bio:

Ooit was Jean Robert een baron en had hij zijn eigen fort op de grens van Darghuun. De oorlog veranderde veel voor hem. Voordat de stammen zich samen voegde woedde onderlinge strijd en brandde samenwerkende naburige stammen het fort af. De vernietiging van een structuur die uit de tijd van de oude Dakhaan stamde kwetste de jonge krijgsheer tot in het diepste van zijn hart. Hij probeerde zich aan te sluiten bij andere stammen, maar niemand leek te willen luisteren naar een heer zonder fort.

Met zijn laatste trouwe vrienden, waaronder de opstandige jonge SebastiƩn Moreaux, trok hij er op uit om als huurlingen te vechten in de oorlog. Ze speelden een belangrijke rol bij de oprichting van de Zwart Oog huurlingen. De roep van hun griffioenen werd gevreesd op strijd velden door heel zuid Khorvaire. De groep belandde na de oorlog in Droaam, in dienst voor de ogre tovenaar Taveck Roarke.

De groep leerde de 8 leden van het Zwart Oog griffioen ruiter regiment kennen in Vralkek, waar ze het respect van Jean verdiende in een bar gevecht met een doorgedraaide ogre.

Jean Robert le Rommes

Wedergeboorte Gentlemanic