Iago Zwartvoet

Iago is de leider van Zwartvoets Valken.

Description:

Vrij lange halfling met halfling zwart/grijs haar. Heeft donkere ogen en kijkt serieus. Draagt vaak een leren jas en een net overhemd. Draagt over het algemeen een klein zwaard aan zijn riem.

Bio:

Iago groeide op in de Talenta Plains in een stam van jagers en handelaren. Hij prijsde zichzelf meer dan gelukkig toen hij de halfling van zijn dromen ontmoette. Ze was een meisje uit een naburige stam met de naam Eline, maar haar vrienden noemden haar Vlinder. Iago en Vlinder waren onafscheidelijk en trouwden in de lente. Ze kregen snel een lieve dochter: Iza.

Jaren later werd hun harde werken beloont met de grootste eer die de stam kende: naar de jaarmarkt reizen om de werkjes van de stam te verkopen. Onderweg werden ze slachtoffers van een wrede officier van Karrnath en werden zowel Vlinder als Iza gedood. Iago werd in een rivier geworpen en overleefde dit maar ternauwernood. Hij werd geholpen door een andere stam halflings, maar was ontroostbaar over het verlies van zijn gezin. Iago zwoor wraak en hielp het leger van Breland waar hij kon als scout.

Op een manier belanden alle oude avonturiers in Sharn. Na de oorlog had Iago weinig meer om voor te leven en hij rolde bij wijze van toeval in het detective beroep. Snel bleek zijn talent groot genoeg om zijn boterham rijk te beleggen. Toen de jaren hem in begonnen te halen keek hij uit naar betrouwbare leerlingen en protegees om hem ooit te vervangen en hij vond deze in Iago’s Valken.

Iago Zwartvoet

Wedergeboorte Gentlemanic