Guffan Orn

Een grijze, oude rekruteur van huis Deneith

Description:

Guffan is een oudere man, met een grijze baard. Zijn ogen stralen en hij lacht vaak, vooral voor nieuwe rekruten. Dit maakt hem de beste werver van huis Deneith (aan de West kant van Khorvaire).

Bio:

Guffan groeide op in een klein dorpje aan de rand van Breland. Soldaten kwamen soms voorbij om richting de Schaduw Moerassen te gaan en altijd kwam hij kijken naar de voorbij marcherende pelotons. Al toen wilde hij een soldaat worden.

Nadat zijn vaders boerderij failliet ging zocht hij zijn geluk in Zarash’ak, waar hij zich aan sloot bij huis Deneith. Hij kreeg een korte opleiding en werkte zich snel op van bodyguard tot rekruteur. Guffan kreeg veel waardering voor zijn werk, voor en na de oorlog. In de laatste jaren kreeg hij een relatie met Vleur, die nu zijn vrouw is. Het paar woont in First Tower, naast Sharn. Ondertussen is hij over de vijftig en overweegt hij met pensioen te gaan.

Toen hij de groep tegen kwam besloot hij dat ze handige reisgenoten zouden zijn en nam ze mee. Hij was verbaasd toen het bleek dat ze werden gezocht door zijn huis. Met hoop op beloning nam hij de groep, in een geïmproviseerde gevangenis, mee naar Wroat. Hier bleek dat hij naar zijn beloning kon fluiten. Iets knapte in hem toen de brutale halfling hem belachelijk maakte voor het doen van zijn plicht en zelfs dreigde kwade woorden over hem te verspreiden.

Guffan vond de ketting Jack/Jacque D’Jorasco, die hij voor de zekerheid had afgenomen, in zijn borst zakje en besloot de halfling een lesje te leren. Zijn schip meerde snel af en de halfling kon net zien hoe Guffan er vandoor ging met een waardevol cadeau van zijn moeder…

Guffan Orn

Wedergeboorte Gentlemanic