Glubelook

Description:

Deze Sahuagin is duidelijk bejaard, zijn armen zijn slank en zijn benen zelfs wat mager. Zijn kop is bescheiden, met grote vissenogen die mat zijn geworden van de staar. Hoewel hij soms steunt op zijn stok veert hij als hij in levensgevaar is overeind om zich te meten met iedere andere zeeman.

Hij draagt een simpele lederen hes en een riem met een grote dolk. Aan een lederen band hangen vreemde, driehoekige werpsterren die hij gooit in de strijd.

Glubelook is puur op zijn eigen winst gericht en behoorlijk geslepen, maar zijn enorme intellect, ervaring en talenkennis maken hem toch een kostbare aanwinst voor de Valken. Als Glubelook toch moet vechten dan doet hij het snel en smerig, in de hoop dat de vijand zo min mogelijk pijn aan de zijne kan doen. Hij beschouwd zichzelf als een vader figuur voor Bibolpoolp en een zakelijke vriend van de kleine “hobgoblin” Jerry

Bio:

Vele jaren geleden werd Glubelook geboren in de golven van de Thundersea. Zijn stam was altijd in oorlog met een nabije stam van onderwater elven, maar verloor ieder jaar opnieuw leden in de strijd terwijl de elven vaak gespaard bleven. De Leideres van zijn volk, Grubli, vond dat het tijd werd om het geluk elders te beproeven. In de tocht naar een nieuwe woning kwamen de Sahuagin veel boten tegen, die in tijd van oorlog bijna alles over hadden voor een veilige en snelle doorgang. Zo begon de stam zich te specialiseren tot heuse gidsen, en zij floreerden.

De jonge Glubelook groeide op aan boord van een mensen schip en leerde het schippersvak van zijn oudere broer. Hij bleek slim, zelfs voor Sahuagin standaard, en werd in zijn pubertijd de officiële tolk aan boord. Talen pikte hij op met veel gemak. Zijn vrije tijd besteedde hij met zijn neus in de boeken en met het spelen van spelletjes. Toen hij ouder werd en zijn familieleden één voor één zag omkomen door oorlog en ziekte werd zijn eigen drang om te eerlijk te vechten minder. In plaats daarvan begon hij steeds gemener te vechten, om snel te winnen en onnodig lijden te vermijden.

Deze stijl diende hem goed tot in zijn latere jaren, tot hij op een dag een groepje elven tegen het lijf liep dat hem niet goed was gezind. Als Bibolpoolp hem niet had gered dan was hij vast gestorven. Hij nam de jonge knaap met zich mee en samen beleefden ze de nodige avonturen.

Glubelook

Wedergeboorte Gentlemanic