Errus Norn

De generaal van "De Strijd der Waanzin", een gestoorde ex-generaal van Aundair

Description:

Errus is een grote kerel, hij is bijna twee meter lang. Zijn haar draagt hij gemillimeterd, wat de littekens op zijn hoofd en in zijn nek duidelijk laat zien. Hij heeft scherpe, bruine ogen en witte tanden. Hij draagt prachtige zijden overhemden en net gestreken broeken. Errus Norn verlaat zijn privé vertrekken nooit zonder zijn lange zwaard dat over zijn schouder hangt.

De groep heeft op de harde manier ontdekt dat Errus een tovenaar is. Zijn voorkeur gaat uit naar Evocation spells en hij is tenminste in staat een Ice Storm op te roepen en Dimension Doors te gebruiken.

Bio:

Norn is een geharde veteraan. In de oorlog vocht hij eerst jaren voor Aundair, voor hij over liep naar Breland. Hij is een volhouder, een man die niet houdt van verliezen. In een slag om een de Brey Rivier heeft hij bijna 500 man de dood in gejaagd, inclusief zichzelf. Genezers van huis Jorasco hebben de general daarna uit de dood doen op staan.

De laatste jaren heeft hij besteed aan het hof van Koning Boranel, als strategische adviseur. Hij is na de oorlog een gezin gestart met Jane, een Brelandse vrouw uit een arme nobele familie. Ze hebben een dochtertje van zeven met de naam Anna.

Wat Errus heeft overtuigd is niet helemaal duidelijk. Toen hij de groep klem had gezet achter de tralies van het paleis in Wroat beweerde hij dat de wereld niet mag en kan zijn zonder oorlog. Of hij het volledige plan van zijn kwade meester verder doorgrondt is niet duidelijk. Ook zijn verdere motieven blijven iets om naar te gissen. Wat wel duidelijk is, is dat hij een grote rol speelt in het plan: hij heeft een persoonlijke bodyguard van Emerald Claw soldaten.

Errus Norn

Wedergeboorte Gentlemanic