Bidolpoolp

De grootste en sterkste van de Sahuagin vrienden, een taaie vechtersbaas.

Description:

Hoewel niet bijzonder lang is deze Sahuagin breed voor een lid van zijn ras. Zijn gespierde poten dragen littekens van vele bar gevechten en knokpartijen. Hij loopt in een versleten leren harnas, dat strak over zijn borst staat, en draagt lederen sandalen. Over zijn schouder hangt een knapzak en een grote gekartelde ketting en aan zijn riem bungelt een zwaar, scherp zwaard van Elven makerij.

Bio:

Bibolpoolp had een zware jeugd. Hij groeide op in de sloppen, los van familie en vrienden, volledig verlaten. De bendes van laag Sharn werden zijn familie en vele jaren liep hij op het slechte pad. Toch miste hij iets, iemand die hij vertrouwde. Hij ging de zee op in zijn eerste jaren van volwassenheid als schrobber en lader. De roep van de zee bleek sterk en hij voelde zich thuis aan boord van de boot. Hij had nauwelijks contact met Glubelook, de andere Sahuagin aan boord, een oude rot, tot het mis ging. Ergens in een dorpje in Valenaar werd Glubelook zonder reden aangevallen door twee racistische elven. Ze hadden de oude Sahuagin vast gedood als Bibolpoolp niet toevallig langs was gelopen en het had gezien. Iets in hem barstte en hij sloeg de elven zonder moeite tot bloederig moes. Hij nam het zwaard van de leider van de twee, een prachtig breed zwaard en hielp de oudere Sahuagin overeind. Na dit ongeval zijn ze altijd goede vrienden geweest met een soort vader/zoon relatie.

Bibolpoolp is een opportunist. Hij heeft veel over voor zijn vrienden, maar hij noemt niet veel mensen vriend. Voor een Sahuagin is hij niet bijster intelligent, maar hij bezit de instincten van een echte jager. Bibolpoolp houdt van geweld en vechten, zolang zijn oude vriend geen gevaar loopt. Hij is makkelijk de meest avontuurlijke van de Sahuagin.

Bidolpoolp

Wedergeboorte Gentlemanic