Wedergeboorte

Een voorstel dat ze niet kunnen weigeren

Een dag na het gevecht met Errus Norn bevond de groep zich in de bibliotheek opzoek naar informatie over “het donkerste meer”. Ze waren nog maar net bezig of er kwam een gnome een brief afleveren die was getekend door de Emerald Claw. Jerry pakte de brief aan en begint hem voor te lezen. De brief was van Errus Norn. In de brief eist Errus dat Iago’s Valken zich niet meer bemoeien met hem en zijn plannen niet langer dwarsbomen. Wanneer de groep zich één jaar en een dag schuilhouden zal hij Iago vrijlaten. Wanneer ze echter gezien worden in Karrnath of dit bericht aan de autoriteiten doorgeven, zullen ze Iago enkel terugzien in kleine stukjes. Na het lezen van de brief ontploft deze in het gezicht van Jerry. Boekenkasten vallen om en boeken en papier vliegen door de lucht, tot grote woede van de bibliothecaresse. Gelukkig raakt er niemand ernstig gewond.

Een heel jaar lang schuilhouden… wie weet wat Errus allemaal van plan is en wat hij in die tijd kan aanrichten. Plus gaat hij Iago wel echt uitleveren? De Valken zijn er vrij snel uit dat ze Iago moeten redden. Bolain had wat topografische boeken doorgespit en vond een meer in Karnath dat “Dark Lake” heette. Dat moest de plek zijn, daar zat Iago.

Na lang overleg smeedde de groep een goed uitgedacht plan om ongemerkt in Karrnath te komen. Om Errus op het verkeerde been te brengen zullen ze in Sharn een reis plannen naar Xendrik. Evariste en leden van zijn huis kunnen helpen met (nep)reclame voor deze reis. Ondertussen zal Sengis nieuwe identiteitsbewijzen voor de groep regelen. De mannen zullen afreizen naar Starilaskur om vanuit daar per boot richting Karrnath te varen over de Brey rivier. Maar dit avontuur zal zonder de moedige Jack zijn. Jack besloot om huwelijksverlof te nemen om het ja-woord te kunnen geven aan zijn geliefde Meeuw.

Comments

Goede samenvatting :-). Leuk om te lezen.

 

Tnx Tyhco! En vaarwel Jack :’(

DaanDenBoer

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.