Wedergeboorte

Kalme zee, hevige storm en grote buit

Het eiland
Met veel zenuwen betraden we het vreemde eiland waar alles behalve de flora leek gemaakt te zijn puur goud. Allemaal dachten we dat er een soort van vloek op het eiland lag die alles in goud veranderd. Achteraf gezien was het eiland eigenlijk een van de mooiste plekken die ik ken, alleen die onheilspellende sfeer gaf me de kriebels. Toen zagen we eindelijk een levend wezen op het eiland, het was een soort kruising tussen een aapje en een vogel. Op een afstand leken het wel schattige wezens, maar toen we dichterbij kwamen bleken ze grote scherp tanden te hebben en probeerde we zoveel mogelijk bij ze uit de buurt te blijven. Voor het paleis vonden we een slapende man die net als bijna alles daar gemaakt was van massief goud. Met wat moeite en het touw van Jack wisten we het paleis binnen te komen. In het paleis kwamen we een blinde oude man tegen die zich voorstelde als prins Ali en hij vertelde het verhaal wat er is gebeurt met het eiland en zijn bewoners. In zijn jonge jaren bleek prins Ali zijn wensen van een geest uit de fles verkeert te hebben verwoord, waardoor alles op het eiland en wat hij later zag veranderde in goud en hij nooit meer echt dood gaan. Omdat we opzoek moesten naar de grootste schat gingen we opzoek naar de fles van de geest. In de schatkamers van het paleis vonden we de geest en probeerde we met hem de overleggen voor een weddenschap, maar door een kleine verspreking kwam de geest erachter dat hij weg kon van het eiland en verdween hij door het plafon. Nadat we de schatkamer hebben doorzocht in de hoop de grootste te vinden. Terwijl we voor de tweede keer probeerde door ondervragingen er achter te komen wat prins Ali grootste was, viel ik plotseling flauw en leek ik samen met vele anderen me te bevinden in een soort van droom wereld. Na een korte tijd werd ik wakker op het schip, maar het schip had brand plakken en onze tovenares gevangenen bleek ontsnapt te zijn met hulp van de geest en een van de bemannings leden hoorde haar wensen ‘de machtigste tovenares te zijn’en blijk baar zorgde het verdwijnen van zo veel magie dat alle magie gebruikers het bewustzijn even verloren.

De kraken
Na even door te hebben gevaren met een schip vol goud werden we weer aangesproken door een dienstbode van de getentakelde meester. Na wat onderhandelen wisten de door een flinke som goud een veilige overtocht te kopen en een gunst voor later.

Een storm vol doden
Onderweg weer terug naar Sharn werden we overvallen door een hevige storm en de kapitein had grote moeite het schip varende te houden. Toen kwam er een paniekerige schreeuw uit het ruim “we hebben een lek kom helpen”. Stoer als hij was nam Jerry het stuur terwijl de rest op zoek ging naar het lek om het te repareren. Dan springen er ranzige ondode wezens aan boort en een zwaar gevecht waarbij Jerry en Jack bijna van boord zijn gewaaid volgde. Toch wisten we met de hulp van onze dappere kapitein en andere bemannings leden de ondode te verslaan en het schip te redden.

Grote buit
In de haven van Sharn wisten we met een paar donatie’s een goede deal gemaakt met de belasting amtenaren en gingen we naar Iago het goede nieuws te vertellen. Uiteraard werd het succes gevierd en een groot feest werd gegeven. De volgende morgen kregen we hoog bezoek, koning Boranel. Hij deed ons een aanbod om mee te betalen aan een nieuw fort om de macht van Breeland tentoon te stellen, in ruil kregen we suites in het fort. Ook kregen we ere militaire rang(ook voor een kleine som)waardoor de het commando kunnen nemen over het fort. De rest van de ochtend werden we door vele benaderd door donatie aan goede doelen. Ik koos ervoor een donatie te doen aan de voedsel bank, de kerk van Boldrei en een weeshuis dat op instorten stond.

Comments

jivan9

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.