Wedergeboorte

Het Wondere Leven van Zwartvoet en Zijn Valken

Half januari, 1010 YK, Sharn, stad van torens,
Meneer Iago Zwartvoet wordt wakker in het zachtste bed waar hij ooit in heeft geslapen. Zijn hoofd tolt nog na van de Karrnathi whisky van de avond daarvoor, alles voelt als een droom. Het licht van een heerlijke nieuwjaarszon verwarmt zijn koude lichaam, bedekt met een fijn satijnen laken van Elven makerij. Langzaam vallen zijn gedachten op hun plaats, als een door elkaar gehusselde legpuzzel, of een gedicht geschreven in een half bekende taal. Iago kijkt verstart naar het plafond en gaat op zitten. Om zijn heen ziet hij meer luxe dan hij ooit heeft bezeten: duur antiek meubilair, van ver voor de oorlog, dikke, dure geplooide gordijnen, een kast gevuld met de duurste whisky’s en zoetste port van Khorvaire. Even denkt hij dat hij is gestorven en in de hemel is belandt, zijn hart slaat een slag over, maar dan, dan schiet het hem te binnen: de Valken! De ontmoeting, gisteren, in zijn armzalige kantoortje in mid-Sharn, de blije gezichten van zijn vrienden, en het goud. Bij de Host, zoveel goud!

Iago Zwartvoet slikt. Hij zou met pensioen kunnen gaan, hij is rijker dan wie hij ook kent. Maar hoe moet het dan met zijn vrienden, de Valken? Na zoveel jaar trouwe dienst zijn ze meer geworden dan werknemers, ze zijn familie. De enige familie die hij nog over heeft. Maar het is tijd om de Valken een naam te geven waar andere avonturiers trots op zouden zijn! Vanaf nu hoeven de Valken alleen nog de klussen aan te nemen die ze zelf willen, ze zijn eindelijk onafhankelijk.

Het tapijt voelt verassend zacht en warm onder de blote voeten van Iago. Hij schiet een zijden groene badjas aan en loopt weg om zichzelf op te frissen. Eerst ontbijt, dan een nieuw hoofdkantoor en dan een kantoortje in iedere grote stad in ieder land!

Comments

Gentlemanic

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.